Firehouse Cook-Off
Dato: Mandag den 9. september
Tidspunkt: Kl. 08.00
Sted: Tech College, Food
Adresse: Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg, bygning J
Transport Information
Resultat:
1 Albin & Oscar
2 Brankårens IF Kristianstad
3 La couronne 16
4 The Condemned
5 The Angry Mules
6 Fluvia Zwevegem
7 Estonian Firefighters
8 HKFSD - FJK
9 Hamburg Fire Department
10 Below Average Joes
11 Bolagett
______________________________________
Arrangør: 
Aldersgrupper:
Discipliner: 
| Mænd/kvinder | 
| Firehouse Cook-off | 
 
Deltagere: 
- Max. 20 hold (2 personer på hvert hold)
 
Turneringsplan: 
| 
 Deltager (hold) 
 | 
 Start køkken 
 | 
 Aflevering hovedret og dessert 
 | 
 Køkken færdig 
 | 
| 
 1 Hamburg Fire Department 
 | 
 09:00 
 | 
 12:00 
 | 
 12:30 
 | 
| 
 2 Albin & Oscar 
 | 
 09:10 
 | 
 12:10 
 | 
 12:40 
 | 
| 
 3 Below Average Joes 
 | 
 09:20 
 | 
 12:20 
 | 
 12:50 
 | 
| 
 4 Bolagett 
 | 
 09:30 
 | 
 12:30 
 | 
 13:00 
 | 
| 
 5 Brankårens IF Kristianstad 
 | 
 09:40 
 | 
 12:40 
 | 
 13:10 
 | 
| 
 6 Estonian Firefighters 
 | 
 09:50 
 | 
 12:50 
 | 
 13:20 
 | 
| 
 7 Fluvia Zwevegem 
 | 
 10:00 
 | 
 13:00 
 | 
 13:30 
 | 
| 
 8 HKFSD - FJK 
 | 
 10:10 
 | 
 13:10 
 | 
 13:40 
 | 
| 
 9 La couronne 16 
 | 
 10:20 
 | 
 13:20 
 | 
 13:50 
 | 
| 
 10 Team SA 
 | 
 10:30 
 | 
 13:30 
 | 
 14:00 
 | 
| 
 11 Team SA1 
 | 
 10:40 
 | 
 13:40 
 | 
 14:10 
 | 
| 
 12 The Angry Mules 
 | 
 10:50 
 | 
 13:50 
 | 
 14:20 
 | 
| 
 13 The Condemned 
 | 
 11:00 
 | 
 14:00 
 | 
 14:30 
 | 
| 
   
 | 
  | 
  | 
  | 
Udstyr og krav: 
Registrering: 
Orienteringsmøde: 
- Der afholdes en kort orientering inden konkurrencen går i gang.
 
Regler: 
- Firehouse Cook-Off konkurrencen er åben for hold bestående af to medlemmer uanset køn og alder. 
 
- Deltagere kan tilberede en ret / eller flere efter eget valg. Tilberedningstid er begrænset til tre timer. 
 
- Arrangøren vil få stillet en måltidskasse til rådighed. Ingredienserne oplyses på forhånd.
 
- Derudover leveres væsentlige krydderier og basale madlavningsprodukter af arrangørerne, men deltageren skal medbringe krydderier eller andre ingredienser, som eventuelt ikke kan købes i Danmark. 
 
Holdets ret bedømmes på: 
- Forberedelse og renlighed under tilberedningsprocessen
 
- Teknik
 
- Præsentation og kreativitet
 
- Smag
 
Konkurrenceopgaven:
Deltagerne skal fremstille:
En hovedret, hvor hovedemnet er hel kylling
En dessert, hvor hovedemnet er hel ananas
- Kyllingen må tilberedes efter eget ønske med fokus på at udnytte alle dele af kyllingen og vise den madkultur deltagerne kommer fra.
 
- Ananassen må tilberedes efter eget ønske.
 
- Deltagerne skal anrette de to retter på tallerkner til 8 kuverter (5 til ”gæster”, 2 til dommerne, 1 til skue).
 
- Alle hold får udleveret en råvarekurv med råvarer, som kan benyttes til retten. Det er ikke et krav, at alle råvarerne i kurven skal benyttes.
 
- På konkurrencedagen får deltagerne udleveret en ”hemmelig” grøntsag som skal serveres sammen med hovedretten.
 
Konkurrenceregler:
- Deltagerne har 3 timer til at tilberede begge retter.
 
- Begge retter skal afleveres på samme tid til dommerbordet ifølge tidsplanen (tilgår senere).
 
- Man deltager i hold med to på hvert hold.
 
- TECHCOLLEGE stiller alt udstyr inden for knive, forme, el-værktøj og lignende til rådighed på fællesbord.
 
- Deltagerne må gerne medbringe specielle ingredienser i en begrænset mængde.
 
- Deltagerne skal anrette på det service (tallerkner), som TECHCOLLEGE stiller til rådighed.
 
- Deltagerne får tilknyttet en hjælper i køkkenet. Hjælperen må ikke lave mad!
 
- Deltagerne er ansvarlige for opvask og oprydning i eget køkken
 
Bedømmelse af maden:
Køkkenarbejdet og maden bedømmes med et pointsystem af 4 professionelle kokke ud fra følgende kriterier:
| Helhedsindtryk | 
23% | 
| Harmoni og komposition | 
12% | 
| Smag | 
47% | 
| Nyhedsværdi/kreativitet | 
12% | 
| Udnyttelse af hovedemne | 
 6% | 
Herudover kan der opnås 20 point for råvarehåndtering (hygiejne og køkkenøkonomi).
Råvarekurven som udleveres til hvert hold: 
| 
 Kød 
 | 
 2 Hele kyllinger 
 | 
| 
 Grøntsager/frugter 
 | 
 ½ knoldselleri 
 | 
 2 stk. porrer 
 | 
 1 kg spinat 
 | 
| 
 2 kg kartofler 
 | 
 300 g kejserhatte 
 | 
 3 stk. citroner 
 | 
| 
 1 kg gulerødder 
 | 
 500 g jordskokker 
 | 
 2. stk. rød chili 
 | 
| 
 1 kg alm. Løg 
 | 
 1 stk. hjertesalat 
 | 
 100 g ingefær 
 | 
| 
 100 g hvidløg 
 | 
 500 g tomater 
 | 
 3 stk. lime 
 | 
| 
 1 agurk 
 | 
 3 majskolber 
 | 
 1 Hokkaido græskar 
 | 
| 
 1 ananas 
 | 
 1 stk. citrongræs 
 | 
   
 | 
| 
 Krydderurter 
  
 | 
 1 bundt persille 
 | 
 ½ bundt koriander 
 | 
 ½ bundt timian 
 | 
| 
 ½ bundt rosmarin 
 | 
 ½ bundt basilikum 
 | 
 ½ bundt mynte 
 | 
| 
 Mejeri 
  
 | 
 1½ liter piskefløde 
 | 
 400 g smør 
 | 
 3 dl creme fraiche 38% 
 | 
| 
 ½ liter sødmælk 
 | 
 250 g flødeost 
 | 
 10 hele æg 
 | 
| 
 ½ liter pasteuriseret æggeblomme 
 | 
 1 pk gær 
 | 
 100 g parmesan 
 | 
| 
 Fond 
 | 
 1 liter Brun kalvesky 
 | 
 
Fællesbord med råvarer til hvert køkken: 
| 
 Krydderier 
 | 
 Et bredt udvalg af tørrede krydderier 
 | 
| 
 Kolonial 
 | 
 Æbleeddike – Sherryeddike – Hvidvinseddike – Balsamico – Mandler – Hasselnødder - Udvalg af sukker (melis, flormelis, brun farin, rørsukker - honning) – Mørk chokolade – Marcipan - Glucose - Olier (alm. rapsolie, olivenolie) – Risottoris – Almindelig ris - Sennep (grovkornet og alm. dijon) – Kapers – Brickdej – Rasp – Panko – Hvidvin – Rødvin – Hvedemel – Rom – Vanilje - Durumhvede - Bagepulver – Soya – Østerssauce – Fiskesauce - Græskarkerner 
 | 
 
Ret til ændringer forbeholdes